Hotelowy powitalny poczęstunek owocowo-warzywny

Wszelkiego rodzaju "welcome gift" są bardzo dobrze odbierane przez klientów/gości. Wychodząc na przeciw trendom żywieniowym chcemy zamienić słodkie, czekoladowe prezenty powitalne na prezenty o właściwościach prozdrowotnych.

O PROJEKCIE


Główną ideą projektu "Hotelowy powitalny poczęstunek owocowo-warzywny" sfinansowanego z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw jest wprowadzenie nowej, dobrej praktyki branżowej w segmencie HoReCa. Wszelkiego rodzaju "welcome gift" są bardzo dobrze odbierane przez klientów/gości.

Wychodząc na przeciw trendom żywieniowym chcemy zamienić słodkie, czekoladowe prezenty powitalne na prezenty o właściwościach fit i zdrowotnych. Projekt wiąże się z wypromowaniem wśród hotelarzy nowego standardu powitania gości hotelowych, którzy dostawaliby na powitanie – w swoim pokoju – kompozycję składającą się z polskich owoców i warzyw.

Wyeksponowane, elegancko ułożone polskie owoce i warzywa sezonowe będą ciepło witać gości hotelowych, zapewniając pozytywne wrażenia. Doskonałe walory smakowe warzyw i owoców zastanych w pokoju, przełożą się na pozytywny wizerunek rynku krajowego, co zachęci do zakupów, również po powrocie do domu. Ekspozycja w misie, koszyku, czy na platerze będzie przypominała o domu i utrwalała pozytywne skojarzenia, które stanowią doskonały impuls zakupowy i gwarantują zwiększenie trendów zakupowych.

KATALOG PL

POBIERZ KATALOG

DOŁĄCZ DO NAS

Do naszego Programu może przystąpić każdy przedsiębiorca w segmentu HoReCa. Zainteresowani, którzy wyrażą chęć pozyskania informacji o projekcie, warunkach nawiązania współpracy proszeni są o napisanie e-maila za pośrednictwem naszej strony internetowej. Zapewniamy, że odpowiemy na każde zapytanie oraz dołożymy wszelkich starań przy wdrażaniu nowego, zdrowego "welcome gift".

DOŁĄCZ

ZDROWY POMIDOR

Warzywem dominującym w hotelowym poczęstunku będzie POMIDOR występujący w różnych gatunkach. Dzięki temu Gość będzie miał okazję poznać nowe gatunki a zarazem je posmakować.
Naszym projektem chcemy promować poczęstunki zdrowe, rodzime, świeże, całoroczne, dostarczane od sprawdzonych i zaufanych gospodarstw rolnych. Poza tym obserwując trend panujący w społeczeństwie na całym świecie a dotyczący zdrowego stylu życia chcemy wyjść naprzeciw temu zjawisku i zastąpić "przewidywalne, stare welcome gifts" nowym, z pewnością pozytywnie przyjętym trendem warzywno-owocowym.


CZYTAJ WIĘCEJ

ODMIANY POMIDORÓW

TOMIMARU MUCHOO

(Pomidor MALINOWY)

Charakteryzuje się sporej wielkości owocami oraz pięknym, malinowym kolorem. Jego miąższ jest niezwykle soczysty, mięsisty i bardzo smaczny o lekko słodkawym smaku.

GARDEN PERLE

(Pomidor KOKTAJLOWY)

Pomidor koktajlowy Garden Perle - Odmiana koktajlowa typu cherry (cherry tomato). Owoce drobne, czerwone, bardzo liczne na rozgałęzionych gronach, okrągłe, słodkie. Doskonale nadaje się do sałatek i spożycia na świeżo.

CUMATO MINI

(Pomidor CZARNY)

Pomidor czarny występuje w kolorze brązu do złotej zieleni. Jego owoce są słodsze niż zwykłe pomidory, z kontrastową lekko kwaśną nutą, co sprawia że jest wyjątkowy. Jest to dobre kolorystyczne przełamanie sałatki.

COEUR DE BOEUF

(Pomidor BAWOLE SERCE)

Bawole serce jest odmianą pomidora szeroko rozpowszechnioną w basenie Morza Śródziemnego. Wraz ze wzrostem popularności kuchni włoskiej coraz częściej można ją również znaleźć w innych częściach Europy. Dzięki oryginalnemu kształtowi, odmiany tej nie można przeoczyć na sklepowej półce. Powierzchnia tych pomidorów jest żebrowana, określana również mianem sercowatej.

MOONRAY

(Pomidor TRUSKAWKOWY)

Soczysty, smaczny pomidor o intensywnym czerwonym wybarwieniu. Zawiera mnóstwo witamin oraz mikro i makroelementów. Chętnie wykorzystywany w kuchni jako dodatek do kanapek, sałatek oraz w formie przetworzonej (przecier, sok, ketchup).

Pomidor ZIELONY

Jest doskonałym składnikiem na przetwory. Znakomicie sprawdza się w kuchni jako Zielony pomidor smażony, kiszony lub marynowany. Przy spożywaniu zielonych pomidorów należy zachować ostrożność i zjadać niewielkie ilości ich przetworów.

Pomidor SUNGOLD

Owoce pomarańczowe, typ cherry o masie 13-15 g, bardzo słodkie, soczyste, bez tendencji do pękania, trwałe po zbiorze. Charakteryzują się wysoką zawartością suchej masy, przez co odznaczają się intensywnym smakiem.

CONFETTO

(Pomidor PAPRYCZKOWY)

Odmiana o charakterystycznym „papryczkowym” kształcie. Owoce są drobne i ładnie prezentują się jako dodatek do potraw. Kształt papryczki wyróżnia tę odmianę na sklepowej półce.

KOKTAJLOWY ŻÓŁTY

Pomidory drobnoowocowe, zwane koktajlowymi są niewielkie, soczyste i zazwyczaj słodsze od tradycyjnych pomidorów. Stanowią ciekawy produkt, który w kuchni można wykorzystać na wiele sposobów, a przy tym jako wyrazisty element dekoracyjny.

ORANGE STAR

Jedne z najlepszych odmian pomidorów pomarańczowych, są bardzo mięsiste, pozbawione nasion. Są to bardzo smaczne pomidory (słodkie z lekką nutą kwasku).

BAMBELLO

(Pomidor ŻÓŁTY)

Są to bardzo smaczne, słodkie i soczyste pomidory. Znakomicie sprawdzają się jako dodatek do sałatek warzywnych, jako przekąska czy element dekoracyjny innych potraw.

VOLANTI

(Pomidor ŚLIWKOWY CZERWONY)

Aromatyczne czerwone owoce. Produkt jest ceniony za niepowtarzalny smak, aromat oraz charakterystyczny dla tej odmiany wydłużony kształt. Uroda oraz słodki smak pomidorów zachęcają do eksperymentowania w kuchni.

ŻÓŁTA GRUSZKA

Jest owocem aromatycznym, bardzo smacznym, soczystym i słodkim. Można go wykorzystać jako składnik sałatek owocowo-warzywnych, jako przekąskę oraz do przetworzenia. Charakterystyczny kształt gruszki.

  • "Reguluje pracę układu pokarmowego dzięki błonnikowi. Jest on również w pestkach, których nie należy usuwać"

    Polski Pomidor

  • "Mężczyźni regularnie jedzący pomidory są o 34 proc. mniej narażeni na rozwój raka prostaty.
    Są również badania dowodzące, że likopen zmniejsza u kobiet ryzyko raka szyjki macicy."

    Polski Pomidor

  • "Przez działanie moczopędne pomidory obniżają ciśnienie krwi, ponieważ są wyjątkowo bogate w potas.
    Duża zawartość potasu korzystnie wpływa również na pracę serca."

    Polskie Pomidor

  • "100 g pomidorów to tylko 18 kcal, dlatego są pomocne w walce z nadwagą.
    Należą do warzyw bogatych w wodę (94 proc.), dlatego doskonale gaszą pragnienie."

    Polski Pomidor

Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków Pod Osłonami

SPPiOPO z siedzibą w Krakowie zostało zarejestrowane w Krajowym Rejestrze Sądowym w dniu 24 stycznia 2013 roku. Łączna powierzchnia upraw pod osłonami w dyspozycji Członków Stowarzyszenia wynosi 480 ha.


CZYTAJ WIĘCEJ